Plávacie vesty

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Určenie
Dámske/dievčenské
(23)
Pánske/chlapčenské
(20)
Vhodné pre
Dospelých
(10)
Deti
(19)
Medzinárodná veľkosť
XS
(3)
S
(13)
M
(10)
L
(8)
XL
(7)
XXL
(3)
UNI
(4)
Detská veľkosť
2 – 3 roky
(2)
3 – 6 rokov
(7)
3 – 8 rokov
(4)
4 – 6 rokov
(2)
6 – 8 rokov
(2)
Veľkosť podľa hmotnosti
Do 11 kg
(1)
11-15 kg
(3)
15-18 kg
(2)
18-30 kg
(6)
30-40 kg
(1)
Nosnosť
10 kg
100 kg
-
Typ
Športový
(9)
Záchranná
(7)
Farba
Sivá
(2)
Čierna
(1)
Ružová
(5)
Modrá
(6)
Oranžová
(3)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Plávacie vesty, známe tiež ako záchranné vesty, sú základnými prvkami bezpečnosti pri akýchkoľvek vodných aktivitách. Ich robustná konštrukcia, ergonomický a farebný dizajn vám poskytnú spoľahlivú ochranu bez toho, aby vám znemožnili plávanie. V ponuke pre vás máme záchranné vesty vo všetkých farbách aj veľkostiach. Ďalej vám poradíme, ako by mala vyzerať vhodná vesta na plávanie a na aké parametre by ste pri jej výbere určite nemali zabudnúť.

Pokračovať

Ako by mala vyzerať vhodná vesta na plávanie?

Okrem ochrany pred utopením zvyšuje vesta na plávanie aj vašu viditeľnosť, čím prispieva k oveľa väčšej bezpečnosti, či už ste vodák, alebo sa venujete iným adrenalínovým športom. Je určená nielen na lode a člny, ale aj na plávanie na otvorenej vode. Najdôležitejšie je, aby vám záchranná vesta dobre sedela na tele, nijako vás neobmedzovala v pohybe, a ak ste plavec, nebránila vám pri plávaní.

  • Vesta na plávanie by mala pohodlne priliehať k telu bez toho, aby vám bránila v pohybe alebo dýchaní. Musí však priliehať tak, aby zostala na svojom mieste aj pri pohybe vo vode.
  • Vyberte si vestu, ktorá je vyrobená z kvalitných materiálov, aby odolala vode a opotrebovaniu. Overte si tiež, či záchranná vesta do vody spĺňa príslušné normy a certifikácie.
  • Pokiaľ vyberáte záchranné vesty pre neplavcov a deti, uistite sa, že poskytujú dostatočnú podporu pre hlavu a krk, prípadne špeciálne vyváženie na chrbát.
  • Dostatočná viditeľnosť záchrannej vesty s odolnou a výraznou farbou či reflexnými prvkami je kľúčová, najmä v podmienkach zlej viditeľnosti.
  • Nastaviteľné popruhy a upínanie plávacej vesty umožňujú ľahké a rýchle nasadenie aj odloženie, zároveň zaisťujú pevné uchytenie na tele.

Športová vesta na plávanie pre adrenalínových nadšencov

Športová vesta na plávanie zvýši vašu bezpečnosť pri vašich obľúbených aktivitách, ako je paddleboarding alebo jazda na kajaku. Zvyčajne je vyrobená z veľmi odolných, ale ľahkých materiálov a má ergonomický strih, čím zaisťuje perfektnú pohyblivosť ako vo vode, tak aj pri intenzívnom tréningu. Plávacie vesty na čln alebo kanoe poskytujú optimálnu podporu pri prípadných pádoch, preto sa bez nich na vodu určite nevydávajte.

i

Záchranná vesta by mala spĺňať príslušné bezpečnostné normy

Záchranná vesta je na rozdiel od športových plávacích viest vhodná aj pre neplavcov alebo osoby v bezvedomí, preto je dôležité, aby udržala vašu hlavu nad vodou. Vyberajte model s dostatočnou podporou, plávacou silou a tiež taký, ktorý spĺňa príslušné bezpečnostné normy a certifikácie.

Zamerané na najmenších: vesta na plávanie pre deti

Vesta na plávanie pre deti je zameraná na najmenších plavcov aj neplavcov. Platia pre ňu rovnaké zásady, vždy vyberajte produkt podľa veľkosti alebo nosnosti dieťaťa, s bezpečnostnými popruhmi a vo výrazných farbách. Detská záchranná vesta má zvyčajne golier, ktorý udrží hlavu dieťaťa nad vodou za akýchkoľvek okolností, prípadne aj nosné výplne, ktoré po páde do vody otočia dieťa automaticky na chrbát.

Ružová dámska záchranná vesta
Dámska vesta na plávanie

Vesta na plávanie pre deti
Vesta na plávanie pre deti

Pánska neoprénová vesta na plávanie pre dospelých
Pánska neoprénová vesta na plávanie

Nastaviteľné popruhy zaistia, že sa detská záchranná vesta prispôsobí aj rastúcej postave. V parametrickom filtri si môžete vyhľadať vesty na plávanie pre deti od 2 – 3, 3 – 6 alebo 3 – 8 rokov. Nemenej dôležitá je aj hmotnosť dieťaťa, aby ho daná vesta dokázala udržať nad hladinou.

Veľkosť určuje, ako záchranná vesta sedí a poskytuje ochranu

To, ako vám bude záchranná vesta sedieť, zistíte podľa medzinárodnej veľkostnej tabuľky. V ponuke pre vás máme plávacie vesty vo veľkostiach XS – 3XL. Každý výrobca však môže poskytovať trochu odlišné veľkostné tabuľky, preto si svoje rozmery radšej porovnajte s konkrétnymi údajmi uvedenými pri danom produkte. Prínosným parametrom preto môže byť aj obvod hrudníka, ktorý vám presnejšie napovie, či vám bude vesta na plávanie sedieť.

i

Ako zistíte, či vás záchranná vesta udrží nad hladinou?

Okrem veľkosti sa nezabudnite zamerať aj na nosnosť, ktorá udáva maximálnu hmotnosť, ktorú záchranná vesta dokáže udržať nad hladinou. Zvolenie správnej veľkosti a nosnosti je kľúčom k zaisteniu bezpečnosti a pohodlia pri plávaní alebo iných vodných aktivitách.

Detská záchranná vesta

Niektoré záchranné vesty môžu mať vstavané píšťalky, ktoré umožňujú signalizovať pomoc v prípade núdze alebo ťažkostí vo vode.

Ďalšie nevyhnutné pomôcky na zábavu pri vode

Bezpečnosť vo vode je nevyhnutná pre každého, najmä pre tých, ktorí sa zúčastňujú vodných aktivít. Používanie správnych ochranných pomôcok, ako sú plávacie vesty, je kľúčom k prevencii úrazov a utopení. Okrem plávacích viest existuje celý rad ďalších ochranných pomôcok na zábavu pri vode, ako sú topánky do vody alebo nepremokavé vaky a puzdrá. Pozrite sa do našej rozsiahlej kategórie Vodné športy a vybavte sa napríklad na paddleboarding alebo vodácku výpravu.

Blíži sa letné počasie a vy neviete, s akými aktivitami začať? Prečítajte si náš článok Ako si užiť leto pri vode.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
29 položiek
5,0
Blackfly Plávacia vesta Atina California
Plávacia vesta pro dospělé - sportovní, neoprenová, nosnost 100 kg, zapínání na zip a přezky, velikost XL, černá barva
51,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTaaa0466
Bestway Vesta s rukávmi Mickey Mouse
Plávacia vesta – pre deti od 3 do 6 rokov, veľkosť 56 cm, nosnosť 19 – 30 kg, dizajn Mickey Mouse, nastaviteľná pracka a popruh, odolný zips s automatickým zámkom
35,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: HRAls6412
Bestway Vesta Minnie
Plávacia vesta – s rukávmi pre deti od 3 do 6 rokov, veľkosť 56 cm, nosnosť 19 – 30 kg, dizajn Minnie, nastaviteľná pracka a popruh, odolný zips s automatickým zámkom
Novinka
32,32 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: HRAls6409
Siva záchranná vesta Sunny
Plávacia vesta – detská, s farebným motívom, žltá, predný zips, dva popruhy vpredu
25,04 €
Dostupnosť podľa položiek v súprave
Objednávací kód: SIVsal06nad
Konfidence - Vesta na plávanie JACKET ORIGINAL, ružová
Plávacia vesta – plávacia, vhodná pre deti; farba: ružová
39,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTdd675nad

Plávacie vesty

Plávacie vesty

V kategórii Plávacie vesty máme práve teraz na Alza.sk celkom 29 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné plávacie vesty Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie plávacie vesty Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie plávacie vesty Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii plávacie vesty recenzie
P-DC1-WEB16
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií