AlzaPlus+ sport

Akupresúrne podložky

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Dĺžka
35 cm
125 cm
-
Šírka
35 cm
48 cm
-
Typ
Podložka
(9)
Súprava
(20)
Materiál
PVC
(2)
Polyuretán
(13)
Bavlna
(12)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Akupresúrne podložky sú praktické, terapeutické pomôcky na domáce použitie. Sú navrhnuté tak, aby fungovali na princípe akupresúry, čo je liečebná technika, ktorá sa rovnako ako akupunktúra používa už celé tisícročia v tradičnej čínskej medicíne. Akupresúrna podložka je zvyčajne vyrobená z peny a jej jedna strana je opatrená stovkami plastových hrotov. Poradíme vám, ako vybrať optimálnu podložku práve pre vás.

Pokračovať

Aké má akupresúrna podložka výhody?

Zaujala vás akupresúrna podložka? Výhody tejto praktickej pomôcky prekonajú vaše očakávania. Podložka, ako už jej názov napovedá, funguje na princípe akupresúry. Plastové hroty teda pôsobia tlakom na špecifické body na vašom tele. Táto technika prináša úľavu od rôznych druhov bolestí a má relaxačné a revitalizačné účinky. Preto je v posledných rokoch hojne využívaná aj aktívnymi a profesionálnymi športovcami. Tým však zoznam jej benefitov rozhodne nekončí.

  • Akupresúrna podložka predstavuje prirodzené a neinvazívne terapeutické riešenie.
  • Uvoľňuje stuhnutosť a napätie v jednotlivých častiach tela.
  • Dokáže poskytnúť úľavu od rôznych druhov bolestí.
  • Zlepšuje cirkuláciu krvi v tele.
  • Zvyšuje energiu a vitalitu.

Aké má akupresúrna podložka účinky?

Ako vlastne funguje akupresúrna podložka? Účinky jej pôsobenia na ľudské telo sú rôzne. Výrobcovia najčastejšie spomínajú: úľavu od menštruačných bolestí a bolestí zubov, úľavu od bolestí chrbta, uvoľnenie svalov, stresu a napätia, podporu zdravého spánku. Okrem podložiek si môžete zaobstarať aj akupresúrne vankúše, pologule alebo loptičky. Pri pobyte na tejto podložke pôsobia plastové hroty na špecifické body na vašom tele. Celistvosť kože však zostáva neporušená.

i

Môže sa používať akupresúrna masážna podložka v tehotenstve?

Akupresúrna masážna podložka v tehotenstve nie je vhodná. Väčšina výrobcov tehotným ženám používanie podložky neodporúča, a to predovšetkým v konkrétnych bodoch. Ak aj napriek tomu chcete akupresúrnu podložku používať aj počas tehotenstva, mali by ste sa vždy vopred poradiť s vašim ošetrujúcim lekárom.

Kvalitná akupresúrna podložka by mala spĺňať nasledujúce parametre

Aké vlastnosti by mala mať optimálna akupresúrna podložka? Ponuka terapeutických pomôcok je pomerne široká, nie je teda vôbec ľahké vybrať si konkrétny model. Pokiaľ si chcete vybrať ideálnu akupresúrnu pomôcku hneď na prvýkrát, zamerajte sa na nasledujúce parametre: počet hrotov, druh a kvalita materiálu, veľkosť, recenzie, cena a ďalšie dostupné doplnky. Počas výberu sa sústreďte na vaše špecifické potreby a požiadavky.

  • Počet hrotov určuje intenzitu vyvíjaného tlaku. Čím je hustota hrotov väčšia, tým je akupresúra intenzívnejšia. Pokiaľ s podložkou ešte len začínate, môžete si zvoliť model s menším počtom hrotov. Vo všeobecnosti je však lepšie siahnuť po podložke s väčšou hustotou hrotov.
  • Druh a kvalita materiálov ovplyvňuje celkovú funkčnosť a životnosť akupresúrnej podložky. Overte si, či je pomôcka vyrobená z netoxických, hypoalergénnych materiálov, ktoré sú nielen odolné, ale hlavne pohodlné. Akupresúrna masážna podložka sa najčastejšie vyrába z peny, bavlny alebo ekologickej textílie.
  • Veľkosť by mala zodpovedať rozmerom vášho tela. Zvoľte si takú akupresúrnu podložku, ktorá vášmu telu poskytne dostatok priestoru. Na podložke by ste sa nemali cítiť stiesnene. Veľké rohože pokryjú veľkú časť ľudského tela, malé sú určené na cielené použitie (na chodidlá, krk atď.).
  • Doplnky nie sú súčasťou všetkých modelov akupresúrnych podložiek. Medzi obľúbené doplnky patria akupresúrne vankúše, loptičky, valce alebo pologule. Avšak klasická veľká obdĺžniková akupresúrna podložka pokryje všetky časti tela. Tento typ podložky by mal byť teda základ.
  • Cena podložky by rozhodne nemala byť rozhodujúcim faktorom výberu. Veľmi lacná akupresúrna masážna podložka je často vyrobená z nevyhovujúcich materiálov, ktoré sa veľmi rýchlo opotrebujú, a teda naďalej neplnia svoju funkciu. Kvalitná podložka z odolného materiálu vám bude dobre slúžiť niekoľko rokov.

Nie ste si istí, ktorá je najlepšia akupresúrna podložka? Recenzie ostatných zákazníkov sú veľmi užitočným zdrojom informácií. Na ich základe si môžete vybrať značku a model, ktoré najlepšie zodpovedajú vašim požiadavkám.

Ako sa správne používa akupresúrna podložka?

Akupresúrna podložka je veľmi jednoduchá pomôcka, s ktorou si hravo poradí aj úplný začiatočník. Stačí ju položiť na voľné miesto s tvrdým povrchom. V prípade, že s akupresúrou ešte len začínate, odporúčame ľahnúť si na podložku v bavlnenom tričku. Pre niekoho je tlak hrotov na holé telo veľmi nepríjemný. Podložku môžete položiť aj na stoličku alebo gauč, sadnúť si na ňu a oprieť sa. Vaša hmotnosť pôsobí na hroty. Nezabudnite správne dýchať. Terapiu postupne predlžujte.

Najlepšia akupresúrna masážna podložka 
Akupresúrna podložka na celé telo

Akupresúrna podložka na chrbát 
Akupresúrna podložka na chrbát

Akupresúrna podložka na nohy
Akupresúrna podložka na nohy

Akupresúrna podložka – ako často ju používať?

Akupresúrna podložka sa môže v prípade potreby používať každý deň. Začiatočníci by mali pobyt na podložke predlžovať postupne. Akupresúrny tlak vyvíjaný na holú pokožku je určite lepší, ale pre začiatočníkov môže byť nepríjemný, preto môžete zostať oblečení v tričku alebo si ľahnite na bavlnený uterák. Začnite pokojne na 2 minútach a postupne predlžujte až na 15 minút. Až si na tlak hrotov zvyknete, môžete ležať na podložke až 30 minút bez ochrannej vrstvy.

i

Kuznecova verzus akupresúrna podložka. Aký je medzi nimi rozdiel?

Kuznecova podložka je tiež známa ako iplikátor, častejšie však ako aplikátor Kuznecova. Túto konkrétnu pomôcku vynašiel Ivan Ivanovič Kuznetsov. Podobne ako akupresúrna podložka je založená na bodovej ihličkovej masáži. Tlak vytvára mnoho modulov, ktoré sú opatrené plastovými hrotmi.

V akých prípadoch sa akupresúrna podložka nesmie používať?

Akupresúrna podložka je bezpečná pomôcka. Avšak nie je vhodným riešením pre všetkých. Niektorí jedinci by ju zo zdravotných dôvodov nemali používať vôbec. Týka sa to predovšetkým tých, ktorí trpia chronickým kožným ochorením (ekzém, psoriáza, dermatitída atď.), majú na koži otvorené rany, užívajú lieky na riedenie krvi alebo majú chronické ochorenie, ako je napríklad cukrovka, hypertenzia, problémy so srdcom a ďalšie. Kontraindikáciou je aj tehotenstvo.

Ako predĺžiť životnosť akupresúrnej podložky?

Akupresúrna podložka je zvyčajne vyrobená z odolných materiálov. Aby vám slúžila čo najdlhšie a bola vždy hygienicky čistá, nemali by ste zanedbať jej pravidelnú údržbu. Po použití podložku vždy očistite vlhčenou servítkou alebo navlhčenou handričkou s trochou vhodného saponátu. Po očistení ju nechajte najskôr dôkladne vyschnúť a až potom ju zložte. Ak podložku používa viacero členov domácnosti, poctivo ju vyčistite po každom použití.

Najlepšia akupresúrna podložka nemusí byť finančne nákladná. V rámci našich pravidelne aktualizovaných akčných ponúk môžete nakúpiť kvalitné akupresúrne podložky s výraznou zľavou.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
29 položiek
HMS AKM010 čierna akupresúrna podložka - Akupresúrna podložka Varianty
5,0
HMS AKM010 čierna akupresúrna podložka
Akupresúrna podložka – 6930 masážnych bodov, 210 roziet, rozmery podložky 42 × 74 cm (Š×D), hrúbka podložky 2 cm, materiál bavlna, čierna a modrá farba, hmotnosť 0,4 kg
12,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPThms016
4,7 20×
Sharp Shape Akupresúrna súprava zelená
Akupresúrna podložka – súprava s vankúšom, 9164 masážnych bodov, rozmery podložky 41 × 67 cm (Š×D), rozmery vankúša 10 × 15 × 37 cm (V׊×D), materiál bavlna, zelená farba
27,90 €
Rozbalené
Objednávací kód: SPTss0158
Zentrada Akupresúrna podložka 35 × 35 cm – masážna
Akupresúrna podložka – rozmery podložky 35 × 35 cm (Š×D), rozmery vankúša 35 × 35 cm (Š×D), materiál PVC, čierna farba
13,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTaaa0563
4,8
HMS Premium AKM01 ružová akupresúrna súprava
Akupresúrna podložka – súprava s vankúšom, 11088 masážnych bodov, 231 roziet, rozmery podložky 42 × 65 cm (Š×D), hrúbka podložky 2 cm, rozmery vankúša 10 × 38 × 15 cm (V׊×D), obal súčasťou balenia, materiál polyuretán, ružová farba, hmotnosť 0,7 kg
40,90 €
Rozbalené
Objednávací kód: SPThms006
Sharp Shape Akupresúrna súprava sivá - Akupresúrna podložka Varianty
4,7 20×
Sharp Shape Akupresúrna súprava sivá
Akupresúrna podložka – súprava s vankúšom, 9164 masážnych bodov, rozmery podložky 41 × 67 cm (Š×D), rozmery vankúša 10 × 15 × 37 cm (V׊×D), materiál bavlna, sivá farba
31,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTss0157
12
 

Akupresúrne podložky

V kategórii Akupresúrne podložky máme práve teraz na Alza.sk celkom 29 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné akupresúrne podložky Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie akupresúrne podložky Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie akupresúrne podložky Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii akupresúrne podložky recenzie
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií