Vyrážate práve na cesty, alebo len nemáte čas na varenie a napriek tomu nechcete svoje telo zaťažovať ťažko stráviteľnými polotovarmi, instantnými jedlami, či konzervami? Potom je trvanlivé jedlo Mäsovo-ryžové gule s paradajkovou omáčkou od Adventure Menu presne to, čo hľadáte! Nie je to žiadny polotovar, ale poctivé domáce plnohodnotné jedlo, ktoré si so sebou budete môcť vziať ako do kempingu a na výlet do prírody, tak aj do práce. Mäsové gule sú pokrm pôvodne z Talianska a sú veľmi obľúbené v USA, ale aj v Škandinávii. Mäsové gule od Adventure Menu sú vyrobené z hovädzieho predného mletého mäsa, ktoré je namixované s ryžou basmati a dochutené iba petržlenom. Sladká paradajková omáčka je klasikou z koreňovej zeleniny a paradajkového pretlaku, s ľahkým tónom škorice. Pomer mäsa a ryže basmati je taký, aby bolo jedlo kompletne vyvážené ako celok. Nízka hmotnosť výrobku ho predurčuje k tomu vziať si Adventure Menu do batoha na pešie výlety, keď cestujete naľahko. Trvanlivosť jedla je až 3 roky pri izbovej teplote do 30 °C.
Ponáhľate sa a nemáte čas si uvariť, vyrážate na túru, či dlhší pobyt v kempingu a tak sa zmierujete s tým, že sa budete stravovať nezdravo a „tým, čo sa nájde“? Takýto prístup k sebe samému chce Adventure Menu eliminovať. Už žiadne konzervy, ktoré sa ťažko trávia, doprajte si plnohodnotné jedlo mäsovo-ryžové gule s paradajkovou omáčkou, ktoré chutí a vonia ako práve uvarené! Všetky svoje jedlá varí Adventure Menu v Českej republike z lokálnych surovín. Vy nemusíte robiť nič, stačí si len pokrm ohriať a máte kvalitné, vyvážené jedlo kdekoľvek práve budete.
Zloženie:
Mäsovo-ryžové gule (51 %), hovädzie mäso mleté (50 %), ryža basmati (15 %), voda, vajcia, olej repkový, soľ (jedlá kamenná soľ, jodičnan draselný), sušený petržlen, korenie), paradajková omáčka ( 49 % – voda, paradajkový pretlak (voda, paradajkový pretlak, cukor, soľ), cibuľa, koreňová zelenina (mrkva, zeler, paštrnák, petržlen) ryžová múka, kukuričná múka, repkový olej, cukor, citrón, soľ (jedlá kamenná soľ, jodičnan draselný), divoké korenie)
Nutričné hodnoty (na 100 g):
Energetická hodnota: 540 kJ
Sacharidy: 17,2 g
Bielkoviny: 6,7 g
Tuky: 4,7 g
Alergény:
Zeler
Pýtate sa, ako je možné, že sú jedlá Adventure Menu pripravené so zachovanými všetkými živinami a napriek tomu vydržia pri normálnych teplotách až 3 roky? Všetko je to o príprave a spôsobe konzervácie. MRE jedlo na cestu Mäsovo-ryžové gule s paradajkovou omáčkou bolo uvarené podľa tradičnej receptúry, bez „éčok“, alebo chemických farbív, a následne zakonzervované technológiou tzv. sterilizácie. Ide o unikátny spôsob, ktorý v pokrme zachová všetky chuťové aj nutričné vlastnosti čerstvo pripraveného jedla a napriek tomu zostáva aj vizuálne ako práve uvarené aj po troch rokoch uskladnenia. Konzervácia prebieha tak, že je pokrm vystavený pôsobeniu teploty nad 100 °C, počas čoho sú zničené všetky zdraviu škodlivé mikroorganizmy. Potom sa jedlo prudko schladí a tak sú vitamíny i minerály v jedle zachované. Suroviny, z ktorých je Adventure Menu Mäsovo-ryžové gule s paradajkovou omáčkou uvarené, sú vždy čerstvé od lokálnych farmárov a poľnohospodárov, žiadna z prísad nie je polotovarom. Vy si tak vďaka Adventure Menu vychutnáte kdekoľvek na cestách plnohodnotné jedlo plné živín, s vôňou a chuťou ako práve pripravené šéfkuchárom.
Nezáleží na tom, či ste mäsožravce, vegetariáni, či vegáni – s Adventure Menu sa dosýta naje naozaj ktokoľvek. Budete si môcť vybrať ako z českej, tak aj svetovej kuchyne, pretože Adventure Menu ponúka viac ako 15 druhov plnohodnotných jedál. Okrem mäsových gulí s basmati ryžou a paradajkovou omáčkou si môžete z plnohodnotných jedál vybrať napr. bravčové s knedľou a kapustou, hovädzí guláš so zemiakmi, jelenie ragú so zemiakovými klátikmi, pikantný kotlík s bulgurom a ďalšie. Vegetariáni si môžu zvoliť zeleninové rizoto a vegáni napríklad tandoori quinoa. Ak túžite len a len po mäse bez prílohy, je určené priamo pre vás bravčové na rasci, alebo morčacie na cibuľke. Pri raňajkách pozostávajúcich z ryžového nákypu so slivkami, alebo žemľovky s jablkami a škoricou načerpáte energiu na celý deň. Alebo si môžete len tak strčiť do vrecka sušené Jerky z hovädzieho, alebo morčacieho mäsa a odhryznúť si, kedykoľvek budete mať práve chuť.
Vyrazili ste za dobrodružstvom s balíčkom Adventure Menu Mäsovo-ryžové gule s paradajkovou omáčkou v batohu, vyhladli ste a premýšľate, ako si svoje jedlo vychutnať? Máte hneď niekoľko možností, ako si mäsové gule s basmati a paradajkovou omáčkou ohriať a príprava je veľmi jednoduchá. Jedlo nie je dehydrované, takže doň nepridávate žiadnu vodu. Ak máte so sebou hrniec alebo kotlík, pokrm v ňom bude hotový približne za 2 minúty. Pri vložení celého vrecúška Adventure Menu do horúcej vody vám to zaberie asi 10 minút. Unikátnym spôsobom, ktorým disponuje Adventure Menu, je ale systém samoohrevu. Jednoducho vložíte vrecko s pokrmom do špeciálneho ohrievacieho vaku, tzv. Zipper-bagu, spoločne so samoohrevnou kapsulou a trochou vody a necháte fyziku pracovať približne 12 minút. Vnútri Zipper-bagu vystúpi teplota až na 100 °C vďaka princípu exotermickej reakcie medzi nehaseným vápnom a vodou, ktoré samoohrevná kapsula Adventure Menu obsahuje. Horúca para vám tak ohreje mäsové gule s basmati ryžou a paradajkovou omáčkou aj v extrémnych podmienkach okolia. Zipper-bag potom môžete používať opakovane, kapsula je však jednorazová, zato ale úplne ekologicky rozložiteľná, takže ju budete môcť zakopať kdekoľvek v prírode a nezostane po vás žiadny odpad.
Mäso-ryžové gule (51%) (hovädzie mäso mleté (50%), ryža basmati (15%), voda, vajcia, olej repkový, soľ (jedlá kamenná soľ, jodičnan draselný), sušená petržlen, korenie), paradajková omáčka (49%)(voda, paradajkový pretlak (voda, paradajkový pretlak, cukor, soľ), cibuľa, koreňová zelenina (mrkva, zeler, paštrnák, petržlen) ryžová múka, kukuričná múka, repkový olej, citrón, divoké korenie).
Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.